Anbefalet, 2021

Redaktørens Valg

Slet personlig aktivitet information indsamlet af Google

Google som firma har en hånd i stort set hvert hjørne af internettet. Mens deres søgemaskine er det, de er bedst kendt for, har de også tjenester som YouTube, Gmail, Google Drev, Google Assistant og Google Plus.

Google giver en værdifuld service, men den primære måde, de tjener på, er via reklame og indsamling af oplysninger. Virksomheder anerkender den store indflydelse, som virksomheden har at byde på, og annoncer på YouTube samt websider og søgninger har vist sig at være meget lukrative.

Hvis du er bruger af Google-produkter, er chancerne for, at virksomheden har en anstændig mængde information om dine internetaktiviteter - data, som de bruger til at øge effektiviteten af ​​deres annoncer.

Den gode nyhed er imidlertid, at Google giver dig mulighed for at vælge de data, som de har lov til at indsamle og endda slette personlige oplysninger helt.

Processen er ret simpel, og du har mange muligheder for at tilpasse Google tracking til dine behov. Læs nedenfor for at finde ud af, hvordan du sletter personlige oplysninger indsamlet af Google.

Først skal du navigere til myactivity.google.com for at få adgang til instrumentbrættet, der indeholder dine personlige oplysninger. Når du først ankommer, viser Google dig en kort vejledning, der forklarer, hvordan de sporer din aktivitet og nogle grundlæggende oplysninger om de tilgængelige kontroller.

Derfra har du flere forskellige muligheder for håndtering af datasletning.

Slet personlige oplysninger fra i dag

Trin 1. Som standard vil hovedsiden vise din internetaktivitet kronologisk - bryde hver af gangen og give en god fornemmelse af de sider, du har besøgt over tid.

Trin 2. Øverst til højre i afsnittet " I dag " kan du klikke på de tre lodrette punkter for at udvide menuen. Dette giver dig mulighed for at se detaljer om din aktivitet, samt slette dine browser vaner fra den sidste dag helt.

Slet en bestemt side

Trin 1. Hvis du vil slette en bestemt side fra din historie, skal du finde den i din aktivitet og klikke på knappen " Detaljer " for at se flere oplysninger.

Trin 2. Ligesom med siden på hovedmenuen skal du klikke på de tre prikker og vælge " Slet ".

Slet personlige oplysninger efter kategori

Trin 1. Hvis du vil slette personlige data helt, skal du klikke på " Slet aktivitet ved " til venstre på hovedsiden.

Trin 2. På næste side kan du vælge et bestemt datointerval for at slette oplysninger fra. Klik på " Slet " for at slette hele dine personlige oplysninger, der blev indsamlet i den pågældende periode.

Trin 3. Du har også mulighed for at slette data fra specifikke Google-tjenester. Brug rullemenuen på siden til at vælge de tjenester, du vil slette, og følg derefter processen fra trin 2.

Administrer Google Tracking

Udover at kunne slette Googles eksisterende oplysninger kan du styre den måde, hvorpå de håndterer dine personlige oplysninger i fremtiden.

Trin 1. Klik på " Aktivitetskontrol " i menuen til venstre på siden.

Trin 2. Næste side forklarer lidt mere om deres sporingsproces, og du har mulighed for at administrere dataindsamling for hver kategori. Bare klik på skyderen for at tænde eller slukke for dine præferencer.

Det kan være svært at reducere dit fodspor, når du surfer på nettet. Google giver dog mulighed for bedre at bevare dit privatliv.

Selvom de ikke annoncerer værktøjet, er Aktivitetsværktøjet en fantastisk måde at sikre, at du er klar over, hvordan virksomheden håndterer dine personlige data. God fornøjelse!

Top