Anbefalet, 2020

Redaktørens Valg

Forhindre fil sletning og fil omdøbe i Windows

Leder du efter en måde at forhindre, at en fil slettes i Windows XP, Vista eller 7? Dette kan være lidt vanskeligt i Windows, da du skal dyve ind i brugerrettigheder og filtilladelser.

Hvis du har en delt mappe, der er tilgængelig for computere på netværket, skal du også beskæftige sig med deletilladelser ud over NTFS-tilladelser. I dette indlæg vil jeg gå igennem trinene for at forhindre sletning af filer.

Forhindre fil sletning

Hvis du vil forhindre, at en enkelt fil slettes på din lokale maskine, skal du følge nedenstående trin.

1. Højreklik først på filen og vælg Egenskaber . Du skal præsenteres med en dialogboks med flere faner. En af fanerne hedder Sikkerhed .

Hvis du ikke ser en sikkerhedsfane, skal du muligvis deaktivere enkel fildeling. Du kan læse mit tidligere indlæg om, hvordan du slukker for simpel fildeling for at indstille tilladelser til individuelle filer og mapper.

2. Klik derefter på knappen Avanceret nederst på fanen Sikkerhed.

3. Fjern nu afkrydsningsfeltet " Arve fra forældre tilladelsesposterne, der gælder for børneobjekter ".

Der åbnes en ny dialogboks, der spørger om du vil kopiere eller fjerne forældremyndighederne. Gå videre og vælg Kopi, da dette giver os mulighed for at arbejde med de nuværende tilladelser og ændre dem efter vores smag. I nyere versioner af Windows 7 er indstillingen ændret til Tilføj .

4. Nu skal du fjerne enhver bruger eller gruppe, som du ikke vil have adgang til filen, i listen Tilladelsesindgange . Hvis du vil have, at brugerne skal kunne læse filen, skal du ændre filen, men slet ikke slette filen, klikke på brugeren og klikke på Rediger .

5. I dialogboksen, der dukker op, kan du nu kontrollere hver enkelt tilladelse til den pågældende fil eller mappe. Dette omfatter Traverse Folder, Opret filer, Slet, Læs Tilladelser, Skift Tilladelser mv.

6. Bemærk, at du kan fjerne markeringen af ​​bestemte elementer fra kolonnen Tillad, og det forhindrer brugeren i at læse eller ændre filen. Men selvom du fjerner markeringen for Slet tilladelse, kan brugeren stadig slette filen.

Den eneste måde at forhindre sletning af filer på er ikke at give læsetilladelser og udtrykkeligt nægte Slet tilladelse. Det betyder, at du kan fjerne markeringen af ​​læs tilladelser i kolonnen Tillad og markere afkrydsningsfeltet for Slet. Desværre, når du giver læs tilladelser til en fil, kan brugeren slette den.

Du kan lege med de forskellige tilladelser til at styre filen eller mappen præcis som du ønsker. Du kan i princippet forhindre filnavne, fil sletning, filændring og mere. Bemærk, at dette kun giver mening, hvis den brugerkonto, du forsøger at begrænse, er en standardbruger. Hvis de er administrator, kan de meget nemt gå til den samme dialog som dig og give dem de nødvendige tilladelser tilbage. God fornøjelse!

Top