Anbefalet, 2022

Redaktørens Valg

5 Skjulte Facebook-indstillinger, du skal ændre lige nu

Med Cambridge Analytica-skandalen, der rockede gennem sociale medier i den forløbne uge, er Facebook blevet ramt af mange mennesker, hvor mange mennesker sletter deres Facebook-konti i protest. Hvis du sletter din Facebook-konto, er det ikke fornuftigt, men hvis du er bekymret for, at dine personlige data bliver gemt af Facebook og derefter misbruges, er der 5 Facebook-indstillinger, du skal ændre for at give væk så lidt af dine data som muligt.

Tjek apps og tjenester

Den vigtigste ting at gøre, hvis du forsøger at sikre, at du giver væk så lidt af dine data som muligt, er at kontrollere de apps og tjenester, du har knyttet til din Facebook-konto. Dette kan gøres meget nemt, men på en eller anden måde gør ingen det normalt. Vi logger bare ind på tredjeparts apps, tjenester og websites med vores Facebook-konto, uden hensyntagen til hvilke data de samler.

  • Du skal bare gå til ' Kontoindstillinger ' og derefter ' Apps '.

  • Her vises en liste over apps, som du har oprettet forbindelse til din Facebook-konto . Gennemgå dem, og fjern dem, du ikke bruger længere.

Når du fjerner apps, får du vist en pop op, der fortæller dig, at appen kan beholde data, den allerede har samlet. Det er noget, du ikke kan løse, men i det mindste hvis du fjerner appen, vil det ikke være i stand til at indsamle flere data i fremtiden, hvilket helt sikkert er en sejr.

Begræns information Venner deler om dig

En af de underlige og ærligste helt uhyggelige ting, Facebook gør, er at hvis din ven får adgang til et websted eller en app med deres Facebook-konto, kan hjemmesiden eller appen faktisk også få adgang til dine personlige data. Hvis det ikke er uhyggeligt, ved jeg ikke, hvad der er. Heldigvis er der dog en nem måde at sikre, at dette ikke sker i fremtiden.

  • I ' Kontoindstillinger ' og ' Apps ' ser du en sektion, der er markeret som ' Apps Andre Brug '
  • Under dette afsnit skal du klikke på ' Rediger '

  • Fjern markeringen af ​​de oplysninger, som du ikke vil have Facebook til at dele med websteder og tjenester, som dine venner bruger.

  • Når du er færdig, klik på ' Gem ændringer ', og du er indstillet.

Personligt har jeg fjernet alle ting i denne indstilling, men hvis du er okay med at dele nogle af dine oplysninger med websteder og apps, er du velkommen til at forlade den ukontrollerede.

Administrer App Tilladelser

Facebook bringer også sit helt eget sæt apps, herunder Facebook-appen, og Messenger-appen - to af de mest populære måder at få adgang til den sociale mediewebsted på mobilen. Hvis du bruger nogen (eller begge) af disse apps, bør du helt sikkert gøre følgende:

Administrer Tilladelser til Facebook App:

  • Gå til App Information for Facebook App, og tryk på ' Tilladelser '.

  • Her afmarker du tilladelser som ' SMS ', ' Telefon ', ' Kontakter ' og ' Mikrofon '.

Du kan faktisk tilbagekalde alle tilladelserne fra Facebook-appen, og det vil stadig fungere, men der er nogle få afvejninger:

  • Uden Opbevaring tilladelse, vil Facebook appen ikke lade dig uploade medier på Facebook eller gemme medier fra Facebook til din smartphone.
  • Uden tilladelse til kamera og mikrofon vil Facebook-appen ikke lade dig bruge 'Facebook-kamera'et til at optage og uploade historier på socialmedias websted. Det ville heller ikke lade appen gøre noget andet, der skal bruge kameraet på din telefon.

Administrer tilladelser til Messenger:

  • På samme måde skal du, når du installerer Facebook Messenger på din telefon, sørge for, at du ikke tænder ' Tekst nogen i din telefon ' og ' Send og modtag SMS i Messenger '.

  • Tilføj heller ikke dit telefonnummer til Messenger.

Hvis du allerede har valgt disse funktioner, kan du afinstallere Messenger fra din telefon og geninstallere den for at få de samme muligheder igen.

Begrænsning af disse tilladelser er vigtigt, fordi det er præcis, hvordan Facebook har adgang til folks opkaldshistorik, meddelelseslogfiler og mere - noget, som folk er bekymret for (som de burde være). At være opmærksom på de tilladelser, du giver til en app, er en nem måde at undgå en masse privatliv mareridt.

Faktisk, hvis du spekulerer på, om Facebook har dine kontakter uploadet til dens servere, kan du faktisk kontrollere det . Du skal bare gå videre til dette link, og du kan se de kontakter, du har synkroniseret med Facebook.

Du kan klikke på 'Slet alle' knappen for at slette kontakterne fra Facebooks servere.

Alternativt kan du gå over til 'Kontoindstillinger' og derefter klikke på 'Download en kopi af dine Facebook-data' for at få en kopi af alt Facebook ved om dig. Dette er ikke for svagt hjerte og vil mest sandsynligt skræmme dig.

Begræns slags annoncer Facebook kan vise dig

Hvis du er Facebook-bruger, skal du have bemærket, hvordan Facebook på en eller anden måde altid ved, hvilke slags ting du måske er interesseret i, og viser dig annoncer relateret til de samme ting. Har du haft den fornemmelse af, at Facebook ved, hvad du surfede på andre hjemmesider? Nå det gør det. Hvis du hellere Facebook ikke spore dig over internettet, er der et par ting, du kan gøre for at begrænse den slags annoncer, Zuckerberg kan sprede i dit feed.

  • Klik på 'Annoncer' i 'Kontoindstillinger'.
  • Her kan du skifte dine personlige data, som du ikke vil have Facebook til at dele med annoncører.

  • Du kan også skifte til kategorier og fjerne dig selv fra kategorier, du ikke vil være tilknyttet.

Mens du er her, er der et par andre ting, du kan ændre for yderligere at kontrollere de slags annoncer, du vil se, og for at begrænse Facebooks stalkværdige sporing:

  • Indstil 'Annoncer med dine sociale handlinger' til 'Ingen'.
  • Angiv 'Annoncer på apps og websteder fra Facebook-firmaerne' til 'Nej'.
  • Angiv 'Annoncer baseret på din brug af websteder og apps' til 'Nej' så godt.

Nogle andre ting du kan gøre

Bortset fra det er der et par grundlæggende tommelfingerregler, der skal følges for at sikre, at du ikke tillader apps unødvendig adgang til dine data:

  • For det første må du ikke logge ind på tredjeparts websteder og tjenester ved hjælp af din Facebook-konto, medmindre det er absolut nødvendigt.
  • Hvis du logger ind med din Facebook-konto, skal du sørge for at kontrollere de data, den anmoder om adgang til. Hvis noget ser fisket ud, skal du ikke logge ind med Facebook.

Det er stort set en forudsætning, at når du bruger en gratis tjeneste, er det helt sikkert at samle data om dig . Det er sådan, at virksomheder som Facebook og Google gør en stor del af deres indtægter, og selv om det ikke er muligt at forhindre, at disse virksomheder fuldstændigt indsamler data om dig, kan du i det mindste begrænse den slags data, de kan indsamle og i det mindste har en del af datasikkerhed i dit liv.

Så har du downloadet en kopi af dine Facebook-data for at se, hvad firmaet ved om dig? Skræmte det bejesus ud af dig? Sørg for at du spredes ordet om beskyttelse af personlige oplysninger ved at dele denne artikel med dine venner og familie for at hjælpe dem med at få nogle kontrol over de data, de overfører til virksomheder som Facebook, som derefter bruger disse data til deres fordel.

Top