Anbefalet, 2020

Redaktørens Valg

Sådan deaktiverer du seneste kort i Google Now eller Google App

I dag kan vi ikke forestille os vores liv uden Google. Virksomheden er blevet synonym med søgning og er sandsynligvis gatewayen til internettet for de fleste mennesker i verden. Tjenesten kommer dog til en pris, som i dette tilfælde er dit privatliv. Det er ingen hemmelighed, at Google gemmer alle dine internet-søgedata. Hvis du stadig er uvidende om denne kendsgerning, så har du enten levet under en sten eller bare er naiv. Men vidste du, at Google også holder en historie over alle de søgninger, du har lavet på din Android-enhed? Google gemmer ikke kun disse data, men det giver dig også let adgang til det, bundtet i en nyere fane på din Google Nu-side.

Sådan får du adgang til nyere kort på Google App eller Google Now-siden

Som standard er fanen Seneste aktiveret inde i Google Nu-siden, og det er meget nemt at få adgang til det på din Android-enhed. Der er et par måder, du kan gøre ved at gøre det. Fanen Seneste er et tillæg til dine Google Now-kort og fungerer sammen med det. Hvis du bruger skubbe fra venstrebevægelse for at få adgang til din Google Nu-side, skal du trykke på hamburgermenuen øverst til venstre og derefter vælge Nylig mulighed for at åbne fanen Seneste.

Men hvis du bruger Google-appen, skal du se nederst på siden, og du finder fanen Seneste faneblad på højre side (se på billedet nedenfor). Tryk på ikonet for at åbne den seneste side.

Sådan deaktiverer du seneste kort

Det er meget nemt at deaktivere fanen Seneste på din Android-enhed. Bare tryk på 3-prikker-menuen øverst til højre på skærmen i Google-appen, og tryk på "Indstillinger" . Her finder du muligheden for at deaktivere fanen Seneste som vist på billedet. En ting at bemærke her er imidlertid, at deaktivering af fanen Seneste stopper ikke Google fra at gemme dine søgedata. For at forhindre Google i at gemme dine data, skal du gennemgå nogle ekstra trin, som er angivet nedenfor.

Sådan stopper du Google fra at gemme dine data

Hvis du vil stoppe Google fra at gemme alle dine data, skal du gøre det fra fanen "Min aktivitet" . For at gå til fanen Min aktivitet skal du trykke på 3-prikker-menuen på siden Seneste og vælge Min aktivitet . Der klikkes på hamburgermenuen, som er markeret på billedet nedenfor.

Tryk på "Activity controls" i hamburger-menuen, og deaktiver derefter de oplysninger, som du ikke vil spore. Her får du mulighed for at forbyde Google fra at gemme din din Web & App-aktivitet, Placeringshistorik, Enhedsinformation, Stemme og lydaktivitet og YouTube Search & Watch History . Deaktiver de aktiviteter, som du ikke vil have Google gemt.

Sådan slettes dine tidligere gemte data

For at slette de data, som allerede er gemt af Google, skal du vælge "Slet aktivitet efter" fra hamburgermenuen . Her kan du vælge, hvordan og hvilke data du vil slette. Du kan enten slette alle dine gemte data eller slette specifikke, baseret på tid, enhed og type aktiviteter.

Hvis du vil slette alle dine data, skal du trykke på rullemenuen, hvor den er skrevet i dag og derefter vælge All time . Klik nu på knappen Slet, og alle dine data vil blive slettet.

Hold dine internetaktiviteter private ved at deaktivere nyere kort i Google Now

Selvom der er mange værktøjer til at gemme dine internetaktivitetsdata fra nysgerrige øjne, når du surfer på nettet på et skrivebord, er dine valg på din Android-enhed temmelig begrænset. Brug ovenstående trin til at deaktivere Google fra at gemme alle dine søgedata. Husk dog, at mange af Googles funktioner er afhængige af de data, det indsamler, og derfor, når du deaktiverer det, forventer du at få en underlig service fra Google. Du bliver nødt til at beslutte, hvor meget du vil handle for de bekvemmeligheder, du får ved at bruge Google og dets produkter. Giv os besked om dine tanker om emnet, samt de nye Google Seneste kort i kommentarfeltet nedenfor.

Top